Kawa Specialty Brazylia Colibri - Miodowe Latte - espresso - 250 g - Pasieki Rodziny Sadowskich
Cena regularna:
towar niedostępny






Opis
Kawa Specialty Brazylia Colibri - Miodowe Latte - espresso - Pasieki Rodziny Sadowskich
Sugerowana data, najlepiej spożyć przed: 06.10.2024 r.
Kawa ziarnista jakości specialty, palona w polskiej, kameralnej palarni z brazylijskiego ziarna kawy.
Klasyczna kawa wysokiej jakości z południowo-wschodniej części brazylijskiego hrabstwa Minas Gerais. Kawy rosną na zaawansowanych technologicznie i odpowiedzialnych społecznie farmach, są sortowane ze względu na wielkość ziarna i eliminowane są defekty ziarna, które mogłyby dać negatywne odczucia sensoryczne podczas picia. Dzięki temu nasze Colibri w espresso prezentuje się bardzo słodko, ma krągłe body i niską kwasowość, która przypomina dojrzałe owoce pestkowe.
Ziarna kawy po zebraniu zostały obrobione najstarszym sposobem, czyli natural. Kawa jest najpierw suszona na słońcu, a następnie wierzchnie warstwy są usuwane z ziarna ręcznie. O owoce w trakcie suszenia dba się w szczególny sposób - równomiernie je rozkładając i przerzucając, aby suszyły się regularnie. Dzięki długiemu, rzemieślniczemu suszeniu kawa Brazylia Colibri Miodowe Latte ma delikatny smak dobrze współgrający z mlekiem. Idealna dla osób, które zaczynają przygodę z kawami specialty.
Nuty sensoryczne:
Jest jedną z ulubionych kaw fanów kawy specialty, dzięki naturalnej niskiej kwasowości, nutom sensorycznym nugatu, miodu gryczanego, trzciny cukrowej, przypraw i ziół. Czekoladowy, orzechowy, cukrowy charakter idealnie sprawdzi się w ekspresie ciśnieniowym, kawiarce, french-pressie a także w połączeniu z ciepłym, pienionym mlekiem.
Polecamy:
Wyraźne w kawie Brazylia Colibri Miodowe Latte nuty słodyczy oraz miodu gryczanego aż proszą się o to, aby uzupełnić je miodem! Szczególnie w wydaniu kawy mlecznej, łyżeczka miodu gryczanego, miodu z cynamonem lub tradycyjnego miodu sprawdzi się wyśmienicie i doskonale podkreśli smak kawy.
Informacje;
Nuty sensoryczne: NUGAT, MIÓD GRYCZANY, TRZCINA CUKROWA, NUTY PRZYPRAWOWE
Lokalizacja: GUAXUPE, MINAS GERAIS, BRAZIL
Odmiana botaniczna: CATUAI, MUNDO NOVO, TUPI, RUBI Metoda obróbki:
NATURAL Wysokość uprawy: 1000 m n.p.m.
Poziom wypału: ESPRESSO
Masa netto: 250 G
Składniki: KAWA ZIARNISTA
Weryfikujemy, które opinie pochodzą od klientów, którzy kupili dany produkt. Po zatwierdzeniu wyświetlamy zarówno pozytywne, jak i negatywne opinie.